Lærernes lydinstruktioner

Lydinstruktioner i at bygge en crosskart


Benny S. Rasmussen er underviser for EUC Syd's ungdomsklasse. Her kan elever indhente en 10. klasses eksamen i løbet af 60 uger. Udover skolefagene gennemgår eleverne også afklaringsforløb med henblik på en videre uddannelsesfremtid. Der arbejdes målrettet med elevernes personlige og sociale kompetencer. Eleverne er ofte praktisk indrettet, og skolen tilbyder derfor forskellige projekter, der kræver både boglige og håndværksmæssige færdigheder.

Et af projekterne er et 12-ugers forløb, hvor eleverne lærer at bygge en crosskart og få den til at fungere på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Forløbene har kørt siden 2007 og er populære hos eleverne, som ofte kan lide at der er fart på. Som uddannet maskinmester har Benny indgående teknisk knowhow og endda selv en baggrund som rallykører.

Typisk har mere end en femtedel af eleverne læse- og skrivevanskeligheder.  Derfor er det oplagt at indtale lydinstruktoner, som eleverne kan gennemgå og løse opgaver ud fra. På denne måde kan eleverne arbejde i grupper i deres eget tempo. Download her:

 
 

EUC Syd Haderslev, Christen Kolds Vej 20, 6100 Haderslev.