Lyd i sprogundervisingen

EUC Syd


Engelsk- og danskundervisningen kan også blive både sjov og lærerig for de mere teknisk begavede HTX-elever.

Faglærer Christina Ackerman har i dansk sat eleverne til at fremstille podcasts med filmanalyse. Forløbet handlede om filmen Adams Æbler, som udtryk for en gendigtning af Job Bog og blev afsluttet med en podcastet filmanalyse.  Eleverne gav efter afsluttet projekt hinanden respons ved hjælp af podcastmediet.

I engelskundervisningen lagde Christina Ackerman et projekt om reklamer i hverdagen, hvor eleverne kunne vælge at udarbejde reklamespots for lærervalgte produkter. Det har hittet og smittet i flere klasser, hvor eleverne nu anvender lyd til dokumentation og til at lave reklame for egne produkter.

Lyt til to elevers oplevelse af at arbejde med medieproduktioner i lyd- og videoform. (1:10 min., 1,1 mb)

En elev beskriver, hvordan lydmediet understøtter hans kreative arbejdsproces. (1:10 min., 1,1 mb)

En elev tilkendegiver, at han normalt "hænger lidt i det", men med de nye medier bliver han motiveret til at gøre en større indsats og opnå bedre resultater. Klik her for hele beretningen. (1 min., 1 mb)

"Filmanalyse" - lyder det sjovt?


Ja! HTX-underviser Christina Ackerman har nemlig bedt sine elever om at foretage analyse af filmen "Adams æbler" i lydform - med tydeligvis gode resultater.

Eleverne har i grupper udarbejdet resume, personkarakteristika, strukturanalyse, m.m. - og udgivet det hele som en radioudsendelse med introduktion, lydeffekter og afsluttende debat.

Klik her for at lytte til fællesproduktionen fra Nikolaj, Dennis, Ervin og Jan (10 min., 9 MB), 2. G, September 2010

Klik her for at lytte til fællesproduktion fra Lars, Thomas, Anders, Sune og Casper (10 min., 10 MB), 2. G, September 2010.

 
 

EUC Syd Haderslev, Christen Kolds Vej 20, 6100 Haderslev.